top of page

Tags

Zatím žádné štítky

Archiv

Nejnovější příspěvky

Jak jsem to zvládla? - díl 2.


Důležité je věnovat si veškerou možnou pozornost a péči, neplýtvat svými drahocennými silami na to, abychom změnili postoje, názory či rozhodnutí někoho jiného. Věnujme tuto energii sobě. Samozřejmě že jsou-li v takové situaci děti, je potřeba věnovat čas a péči i jim. Jenomže ve chvíli, kdy jsme totálně rozhození a nevíme si sami se sebou rady, tak nebudeme ani příliš velkým přínosem pro naše děti. Proto je tak důležité věnovat si energii a čas, abychom svým dětem mohli být oporou. Dělejme věci, které nám dobijí baterky, nechme se hýčkat a opečovávat, není na tom nic slabošského. Je v pořádku cítit se v této situaci špatně, smutně a není třeba se za to omlouvat, prostě to k tomu patří, je to v daném období zcela normální a pochopitelné.

Zastavme se. Možná to zní bláznivě, vždyť přece chceme mít tohle všechno už za sebou, už se chceme znovu nadechnout, chceme z toho ven, ale právě proto je důležité udělat STOP. Nevrhat se za každou cenu do jakéhokoliv řešení po hlavě a slepě. Důsledky, věřte, mohou být nevratné a bolestné. Najděme si dobrého právníka a vše klidně konzultujme na více místech, abychom získali celistvější obrázek a ujistili se, že možnosti jsou právě a jenom takové nebo i jiné.

Dejme si čas, čas vymanit se z nejbolestivějších emocí, čas ujasnit si alespoň rámcově, jak chceme žít dál, čas na zvážení různých možností. Dejme si čas ujasnit si, jak chceme uspořádat péči o děti, majetek atd. atp. Nic nepodepisujme bez jakékoliv konzultace, byť v nejlepší možné víře.

Nestyďme se za to, že se nám toto v životě děje. Ve chvílích, kdy jsem se přestala před svým okolím schovávat za masku šťastné a silné manželky, která vše hravě zvládne, rodinu, děti, manželovu nevěru, práci a klidně u toho ještě bude usměvavá, milá a nápomocná všem a všemu, tak jsem poznala spoustu úžasných žen, které se mnou začaly sdílet své životní příběhy…. Jak stejné, jak povzbudivé, jak léčivé… vědět, že v tom nejsem sama, že není důvod se obviňovat a že není důvod žít ve strachu, že s koncem mého manželství skončil svět ;-)

bottom of page